به طور کلی سس نوعی ماده غذایی و یا در اصل چاشنی غذایی است که به صورت خامه ای یا نیمه جامد روی غذا سرو می شود و یا در حین پخت به آن اضافه می شود.سس ها معمولا به صورت خالی مصرف نمی شوند و به غذا عطر و طعم و جذابیت می بخشند. سس یک کلمه فرانسوی است و ریشه آن سالسا می باشد. گمان می شود قدیمی ترین سس ثبت شده اروپایی گاروم است گاروم یک مدل سس ماهی بود که رومیان باستان از آن استفاده می کردند.در حالی که دوبانجیانگ ، خمیر لوبیای سویا چینی در Rites of Zhou در قرن ۳ قبل از میلاد ذکر شده است.
سس ها عنصری اساسی در غذاهای سراسر دنیا هستند.
از سس ها می توان برای غذاهای شیرین یا شور استفاده کرد. آنها ممکن است مانند سس مایونز به صورت سرد تهیه و سرو شوند ، به صورت سرد آماده شوند اما مانند پستو ولرم سرو شوند ، ممکن است آنها به خصوص در رستوران ها توسط آشپز تازه تهیه شده باشند ، اما امروزه بسیاری از سس ها مانند سس Worcestershire ، HP Sauce ، سویا یا سس گوجه فرنگی به صورت پیش فروش فروخته می شوند. سس های سالاد را سس سالاد می نامند. سس های تهیه شده از لعاب دادن ظرف را سس تابه می نامند.