سس بشامل از سس های معروف فرانسوی و یک سس پایه ست.
علت پایه بودن این هست که تو خیلی از سس های دیگر، اول باید بشامل درست کرد و بعد با اضافه کردن مواد دیگه، چاشنی جدید رو درست کنیم.
خیلیا بهش سس لازانیا میگن چون لازانیا توی کشور ما از غذاهای رایجیه که این سس در اون کاربرد داره.
در سایت روچی برای اولین بار آموزش تهیه خانگی بشامل رو قرار میدیم.
۲۵ گرم کره + دو قاشق غذاخوری آرد سفید رو روی حرارت ملایم یک دقیقه تفت بدید بعد دو لیوان شیر رو تو دو مرحله و کم کم اضافه کنید و مدام هم بزنید تا گوله نشه.
بهتره از همزنهای دستی و فنری استفاده کنید تا بافت آن یکدست و صاف بشه
.غلظت مواد بدست اومده باید مثل فرنی باشه ،جوری که اگر با انگشت روی قاشقِ کشیدید، رد انگشت بمونه تقریبا شبیه به مایونز اگر غلیظ بود با کمی شیر رقیقش کنید.وقتی سرد میشه غلیظتر میشه. در آخر کمی نمک اضافه کنید.
اضافه کردن کمی پودر سیر و جوز هندی خوش عطرش میکنه ولی میتونید نریزید.فلفل سیاه هم گاها اضافه میکنن.
در بعضی غذاها مثل پاستاها، قاشق خامه هم در انتها به بشامل اضافه کنید. کیفیت و طعم بشامل رو بهتر میکنه.
“زمانی که این سس ابداع شد، از آهسته جوشاندن شیر به همراه گوشت گوساله با انواع چاشنیها تهیه میشد. سپس این مخلوط را روی حرارت ملایم میگذاشتند تا سس، سفت و غلیظ شود و همچنین در آخر به آن خامه هم اضافه مینمودند. نام این سس اولین بار در کتابهای آشپزی فرانسه در سال ۱۶۵۱م عنوان شد. نام این سس را تنها برای تملق، به نام لوئیس بشامل، یکی از اعضای دربار گذاشتند. گاهی به اشتباه تصور میشود که همین فرد، سس بشامل را ابداع نمودهاست.” ویکی پدیا
سعی می کنیم در وبلاگ روچی طرز تهیه انواع سس رو بهتون آموزش بدیم تا چاشنی هارو متناسب با سلیقه غذایی خودتون تغییر بدین. با روچی سلیقه خود را تقویت کنید.